This HTML5 document contains 20 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

PrefixNamespace IRI
n8http://dbpedia.org/ontology/
foafhttp://xmlns.com/foaf/0.1/
geohttp://www.w3.org/2003/01/geo/wgs84_pos#
n5http://schema.org/
n4http://dati.regione.umbria.it/tourism/ontology/
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
n2http://dati.regione.umbria.it/risorsa/eventi/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
Subject Item
n2:2973746
rdf:type
n5:Event
rdfs:label
Market exhibition of the Black Celery of Trevi and Sausage Festival Market exhibition of the Black Celery of Trevi and Sausage Festival Mostra mercato del Sedano nero di Trevi e Sagra della Salsiccia
n5:end_date
2017-10-15T00:00:00Z
n5:start_date
2017-10-14T00:00:00Z
foaf:homepage
http://dati.regione.umbria.it/risorsa/eventi/2973746
geo:long
12.748808199999985
n8:municipality
Trevi
geo:lat
42.8776412
n4:event_description
<p>Il sedano nero di Trevi, coltivato in zona fin dal XVII secolo, è uno dei sei Presidi Slow Food dell'Umbria.&nbsp;</p> <br> <p>Si tratta di un prodotto dalle caratteristiche particolari che necessita di una coltivazione lunga e tutt'altro che semplice che, però, lo rende unico nel suo genere: per salvaguardarlo, ogni anno la terza domenica di ottobre, a Trevi si svolge la <strong>Mostra mercato del Sedano nero</strong>.</p><p></p> <p>La piazza principale della città si riempie di cassette di legno e di "<em>Sedanari</em>" in attesa della gara: ciascuno di loro espone i migliori esemplari per ottenere il 1° premio.</p> <p>Il 14 e il 15 ottobre, così, il sedano nero sarà il protagonista di una serie di iniziative e appuntamenti inserite nel già ricco calendario dell'<a><strong>Ottobre Trevano</strong></a>: una due giorni in cui il pregiato ortaggio incontrerà altri prodotti del territorio, grazie anche alla Sagra della Salsiccia che per il 2017 torna ad accompagnare la mostra mercato.</p> <p><strong>Per maggiori informazioni:</strong></p> <p><a href="http://www.terzieri.com/">www.terzieri.com</a></p> <br> <p>The Black Celery of Trevi, that has been grown in the area since the 17th century, is one of the six Slow Food Presidia in Umbria.&nbsp;</p> <br> <p>It’s a product with particular features that needs a long and not at all easy cultivation that, however, makes it unique in its kind.</p><strong>The Market Exhibition of the Black Celery</strong> takes place in Trevi each year on the third Sunday in October, in order to protect it. <p></p> <p>The main square of the town is filled with wooden boxes and “Celery makers” waiting for the race to start: each of them displays his best samples in order to get the first prize.</p> <p>Therefore, on the 14th and 15th October the Black Celery will be the protagonist of a series of initiatives and appointments already included in the rich calendar of the <a>October in Trevi</a>: a two-days event where the precious vegetable is going to meet other products of the territory, also thanks to the Sausage Festival that in 2017 is going to accompany the market exhibition.&nbsp;</p> <p><strong>For further information:</strong></p> <p><a href="http://www.terzieri.com/">www.terzieri.com</a></p> <br>
n4:testo_alternativo_immagine_copertina
Mostra mercato del Sedano nero di Trevi e Sagra della Salsiccia Market exhibition of the Black Celery of Trevi and Sausage Festival Market exhibition of the Black Celery of Trevi and Sausage Festival
n4:immagine
_:vb8276781
n4:immagine_copertina
https://www.umbriatourism.it//documents/20126/361146/mostrasedanonero/4a783ba2-e105-fc7a-42f3-c525bf3e5f86
n4:titolo_testo
Due giorni dedicati al Sedano nero di Trevi, eccellenza gastronomica e Presidio Slow Food dell'Umbria. Two days devoted to the Black Celery of Trevi, a gastronomic excellence and Slow Food Presidium of Umbria. Two days devoted to the Black Celery of Trevi, a gastronomic excellence and Slow Food Presidium of Umbria.